NOVO
KIDGYM - GIBALNE URICE ZA OTROKE

Sodobni način življenja povzroča, da otroci pogosto nimajo najosnovnejših pogojev za gibanje in igro, ki sta nujna za skladen telesni in duševni razvoj. Gibanje in igra sta otrokovi pravici in dolžnost celotne družbe je, da ponudi pogoje, kjer bo otrok lahko ustrezno uresničil svojo željo po gibanju in igri. Slaba pripravljenost otrok je posledica prekomernega sedenja, gibalne neaktivnosti, ter neustrezne prehrane. Najbolj primerna gibalna aktivnost je tista, ki jo otrok rad izvaja pogosto, najpogosteje s svojimi sovrstniki, prijatelji, znanci.

Gibalna aktivnost v otroštvu je naravna potreba otroka in hkrati protiutež sedečemu načinu življenja. V otroških letih najlažje oblikujejo osnovni gibalni program, otrok si razvija ne le gibalne in funkcionalne sposobnosti, temveč tudi intelektualne, navaja se na delo v skupini, spoštovanje pravil.

Namen programa KIDGYM je, da pri otrocih skozi naravne oblike gibanja (plazenja, lazenja, kotaljenja…) akrobatiko/gimnastiko in ostale športne igre, razvijamo motorične sposobnosti kot so:

 • Moč
 • Koordinacija
 • Ravnotežje
 • Preciznost
 • Hitrost
 • Agilnost
 • Vzdržljivost
 • Gibljivost

HIT BURN

BURN HIIT je 40- minutni visokointenzivni intervalni trening (20 min priprave in umiranja + 20 min glavnega dela vadbe), ki vključuje vse elemente pliometričnega treninga ter treninga okretnosti in eksplozivnosti- višinske in globinske skoke, skoke v daljino, skoke z dodatnim bremenom, hitre spremembe smeri itd. Vaje, ki dodatno sestavljajo BURN HIIT, so preproste: ozki in široki počepi, trebušnjaki, poskoki , skleki, izpadni koraki.. V rokah imamo preproste uteži/ročke (0,5 do 2 kg odvisno od spola in posameznikove pripravljenosti).

V tem kratkem času vadbe se v telesu zgodijo največje spremembe na ravni hormonov, vadba je v tem času najbolj učinkovita. Če vadimo dlje se stanje hormonov stabilizira in učinek vadbe ni več tako močan. Je trening, ki temelji na 4 TABATA-HIIT vadbenih blokih. Vadečim ob redni uporabi zagotavljajo vidne uspehe pri počutju, doseganju športnih rezultatov in pri oblikovanju telesa.

Z vadbo BURN HIIT želimo usmeriti metabolizem v porabljanje maščob (maščob- ne kalorij) in ugodno vplivati na mišično maso- cilj je torej preoblikovanje telesne sestave.

CILJ BURN HIIT vadbe je, da vadeči zdrži v mejah svojih zmogljivosti in maksimalno izvaja vajo, nato aktivno počiva in nadaljuje. Da zares dojame koncept te vadbe, je pogosto potrebno veliko vadbe, da spozna svoje telo in ugotovi ali zmore pospešiti tempo izvajanja vaje ali povečati amplitudo izvedbe ali počivati. Postopnost in počitek sta pri takšni vadbi temeljnega pomena. S takim pristopom si mora vadbo vsak posameznik prilagoditi, seveda pod kontrolo BURN HIIT INŠTRUKTORJA.

V okviru BURN HIIT vadbe govorimo tudi o AFTER BURN EFECTU (EPOC), gre za to, da telo še 12-48 ur po vadbi povečano porablja kisik, kar povezujemo tudi s pospešenim porabljanjem maščobe. Burn hiit je torej metabolični trening, ker aktivira tri glavne energetske sisteme v telesu in sicer fosfagenski sistem (eksplozivni gibi), glikolitični sistem (anaerobni metabolizem)in oksidativni sistem (aerobni metabolizem).

Če torej želite izvedeti ali ste opravili metabolični trening je treba izpolniti 4 specifična merila; to so: zadihanost (loviš sapo), kurjenje (pekoča bolečina v mišicah), teža (uporaba uteži) in toplota (potenje).

Energijska poraba med BURN HIIT vadbo doseže ali celo preseže 600 kalorij, kar pa je seveda odvisno od vsakega posameznika.

RIP

RIP je vadba, kjer boste našli številne razloge da vstanete in se razgibate! Vsak korak, ki ga naredite, vsak premor, ki ga naredite, je zasnovan tako, da dvigne nivo z vaše vzdržljivosti, poveča vašo energijo in krepi telo. To je fitnes od nog do glave. Za res. RIP je edini koreografiran program z utežmi, ki vam ponuja neomejene vire, ki jih lahko uporabite na kakršenkoli način. Zmešajte skladbe iz kateregakoli od naših programov, da prilagodite razrede, ki ustrezajo vašim strankam. Ta najsodobnejši program vam ponuja orodja, ki jih potrebujete za igranje v hiši - kot srčni utrip vašega fitnes kluba - biti zvezda. RIP

RIP – Trening z utežmi je ena najbolj učinkovitih vadb, ki vam pomaga pridobiti lepo oblikovano telo, ki si ga želite. Z vadbo oblikujete praktično vse dele telesa – mišice nog, rok, ramenskega obroča, ter hrbtne in trebušne mišice. Vadba z utežmi ne izboljša samo oblike telesa, prav tako krepi kostno gostoto, kar učinkovito zmanjša možnost telesnih poškodb, dolgoročno pa zmanjšuje nastanek osteoporoze.
VADBA JE PRIMERNA TUDI ZA ZAČETNIKE!!!

PILATES

Pilates vadba je kombinacija telesne ozaveščenosti, dihanja in tekočega, nadzorovanega gibanja. Pilates metoda zahteva tako miselni kot fizični pristop k vadbi. Kot ključna prednost pilates metode se je izkazalo preprečevanje in odpravljanje bolečin v ledvenem predelu – eno najpogostejših stanj sodobnega časa in pogost vzrok za obiske pri zdravnikih ter odsotnost od dela. Vadba krepi predele v trupu, ravna hrbtenico v naravno in pokončno stanje, gradi na mišičnem tonusu, povečuje telesno kontrolo in gibljivost. Redna vadba pilatesa izboljšuje torej učinkovitost posameznika, hkrati pa pomaga pri vzpostavljanju telesne simetrije in s pravilno izvedbo varuje telo pred poškodbami. Redna Pilates vadba prinaša številne pozitivne spremembe, med najpomembnejše pa sodijo:

 • izboljšanje telesne drže,
 • pomoč pri bolečinah v hrbtenici,
 • povečanje sposobnosti v vsakdanjem življenju in s tem izboljšanje kvalitete življenja,
 • sprostitev,
 • protistresno delovanje,
 • dnevne aktivnosti in obremenitve ne utrudijo telesa več tako hitro,
 • krepitev mišičnega sistema, predvsem mišic trupa in hrbta

TNZ

Je aerobno-anaerobna vadba, pri kateri se uporablja stopnička (steper, step), na katero stopamo in sestopamo z nje z izvajanjem različnih gibalnih struktur. S TNZ vadbo krepimo in hkrati oblikujemo najbolj kritične dele telesa, kot so, trebuh, noge in zadnjica. Po uvodnem delu vadbe, kjer telo pripravimo na napore, sledi glavni del vadbene enote, ki jo sestavljata aerobni del, z učenjem nezahtevne koreografije in anaerobni del, ki predstavlja vaje za krepitev mišic. Vadba tako pozitivno vpliva tudi na razvoj srčno-žilnega in dihalnega sitema, pomaga pri izboljšanju telesne drže in oblikovanju samopodobe.

FX TRENING

Gre za obliko kombinirane vadbe, sestavljene iz kompleksnih gibov in vaj. Funkcionalna vadba je primerna za vsakogar, ne glede na starost, ambicije in telesno pripravljenost, saj gre za obliko vodene vadbe, pri kateri trener prilagodi program posamezniku, in sicer glede na njegove zmožnosti.

Med vadbo si vsak posameznik določa svoj tempo in zahtevnost vaj prilagaja svojim sposobnostim.

Večinoma je vsak trening sestavljen iz drugačnih, različnih vaj, in prav zaradi raznolikosti in vedno novih izzivov je skoraj nemogoče, da bi se treningov v kratkem času naveličali oz., da bi vam na treningu postalo dolgčas.

REZULTATI FUNKCIONALNEGA TRENINGA?

 • Izguba odvečnih kilogramov in oblikovanje telesa
 • Izboljšanje splošne telesne pripravljenosti, moči in vzdržljivosti
 • Krepitev mišic
 • Premagovanje stresa
 • Izboljšanje psihične moči
 • Krepitev ekipnega duha in socialnih vezi

FITBALL

Gre za celovit vadbeni program, ki poteka s pomočjo gimnastične žoge. Glavni namen vadbe je, izboljšati ravnotežje in medmišično koordinacijo, ter vplivati na pravilno in lepo držo. Z žogo si lahko pri nekaterih vajah pomagamo, pri večini vaj pa si vadbo otežimo, zaradi česar je lahko taka vadba še učinkovitejša. Žoga nam lahko olajša tehnično izvedbo vaje in omogoča večji obseg (amplitudo) gibanja.

Najpomembnejše pravilo pri vadbi Fit Ball je, da se najprej naučimo popolnoma pravilno izvajati vsako vajo posebej in šele potem začnemo z večanjem intenzivnosti in višanjem ponovitev.

Vadba je primerna za vse, saj si pri večini vaj lahko sami otežimo zahtevnost in deloma prilagajamo vaje svojim zmožnostim ter počutju.

BODYMOVE

Body move vadbo sestavlja aerobni in anaerobni trening. Gre za trening vzdržljivosti, tako na moči kot kondiciji. Prvi del ure je aerobni. Predstavlja ga ogrevanje z osnovnimi elementi aerobike, da pripravimo telo za vadbo, ki sledi. Nadaljuje se s postopnim učenjem koreografije, ki je bolj plesno obarvana, oziroma glede na želje samih vadečih. Drugi del vadbe je anaerobni, predstavlja ga trening za moč. Izvajamo krepilne vaje za celotno telo, pri tem uporabljamo lastno težo ali pa pripomočke, kot so uteži (ročke). Veliko se poslužujemo vajam za stabilizacijo trupa.

FIT SENIOR

Fit Senior vadba je strokovno vodena skupinska vadba za odrasle, starejše od 50 – 80 + let. Cilj vadbe je izboljšati telesno pripravljenost ali ohraniti vitalno telo, ter podaljšati kakovostno življenje v pozna leta. Tudi posamezniki, ki jih morda že pestijo nekatere zdravstvene tegobe, kot so občutek okornosti, zmanjšanje fleksibilnosti, omejene amplitude giba, občutek nemoči, se lahko pridružijo, saj je vadba prilagojena vsem. S prilagojenimi vajami za moč omogočamo povečati mišični tonus in razbremeniti sklepe. Z vajami za raztezanje za celotno telo, pa prispevati k elastičnosti mišic in tako preprečiti morebitne poškodbe. Izboljšala se bo tudi koordinacija in ravnotežje, ter gibljivost sklepov, zmanjšal se bo vsakdanji stres in zmanjšala se bo možnost padcev in nastanka starostno pogojenih bolezni, kot je npr. osteoporoza. Na vadbi se vsakega posameznika obravnava individualno, oblikujejo se manjše skupine, da je dosežen večji vadbeni učinek.

WAR

Je intenziven kardio trening, ki vključuje elemente borilnih veščin kot so karate, boks, taekwon do, thai chi…. Trening zaznamuje dobra glasba in izvrstna koreografija, ki nas vzpodbudi k aktivnejšem treniranju in k večji porabi kalorij.

Vadba tonizira in oblikuje mišice, izboljšuje kapaciteto srca in pljuč, izboljšuje gostoto kosti in telesno držo, hkrati pa izredno dobro vpliva tudi na psiho-fizično počutje.

VADBA HRBTENICE

To je program namenjen vsem, ki imajo težave z hrbtenico, omejene gibe ali tudi za tiste brez bolečin, ki imajo željo okrepiti svoje mišice trupa in se počutiti sproščeno skozi dan. Vadijo lahko vsi, ne glede na fizično pripravljenost, ker se dela po svojih zmožnostih.

S pomočjo vaj za mobilnost, stabilizacijo trupa in koordinacijo rešujemo nepravilno telesno držo in napačne gibalne vzorce, ki jih izvajamo skozi dan (dvigovanje, nošenje, vlečenje, čiščenje...) Vsem tem moramo dodati še dihanje in kontrolo nad gibom, brez česa ne moremo pravilno izvajati vaje.

SPORT

Visoko intenzivno in intervalo razdelan program vadbe, sestavljen iz treningov za celo telo.

Ta program je idealen za tiste, ki imajo zasedene urnike ali jim primanjkuje časa, vendar vseeno želijo narediti nekaj več in oddelati najboljši trening.

HEART RATE

Je simfonija kardio, moči, ravnotežja in prilagodljivosti.

Cilj je nenehno izzivati telo, da ustvari spremembe. Odkrijte svojega notranjega bojevnika!

TRANSFORM

Je osvežujoče in edinstveno potovanje, ki združuje jogo, pilates in šport. Pri vadbi vključuje svoj um in telo z uporabo elementov, kot so - pozdrav soncu, pliometricni poskoki, izpadni koraki,ravnotežno položaji in krepile vaje.

Čas je, da ustvarite novo pot na svojem vadbenem področju. Čas je, da se PREOBRAZITE.